VVAZ
Intermedis

Klik hier voor
onze diensten

Intermedis A & A

Kwart meer woningen verkocht in februari

Geplaatst op: 17-03-2014, 10:47:10

De huizenmarkt klimt de laatste maanden uit een diep dal. In februari werden 10.030 verkochte woningen geregistreerd, 27 procent meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

In februari 2013 werden nog 7.897 verkochte woningen geregistreerd bij het Kadaster. Vooral vrijstaande woningen vinden gretiger aftrek, met een verkoopstijging van 38 procent in een jaar.

Noord-Brabantse woningen verkopen goed

Het aantal verkochte woningen steeg het hardst in Noord-Brabant. Hier werden in februari 48,5 procent meer woningen verkocht dan een jaar eerder. In Flevoland is de toename het kleinst.

In januari steeg het aantal verkochte woningen nog met 42 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit was toen voornamelijk te danken aan wijzigende hypotheekregels begin 2013. Bovendien is januari traditioneel een maand met lage verkoopaantallen. Ten opzichte van januari werden er in februari 12,6 procent meer woningen verkocht.

Executieveilingen

Hoewel het aantal verkochte woningen zich positief ontwikkelt, stijgt het aantal gedwonge verkopen nog altijd. In februari werden 132 woningen verkocht per executieveiling, 8,2 procent meer dan een jaar eerder.

Bron: www.dft.nl van 17 maart 2014

Vorige pagina